سرویس سیاست مشرق- روز چهارشنبه جمعی از زائران حاج قاسم سلیمانی که برای عرض ارادت به این شهید والامقام، در مزار شهدای کرمان حاضر شده بودند طی یک عملیات تروریستی جان خود را فدا کرده و به شهادت رسیدند.
در بین شهدای این حادثه تروریستی، کودکان چندماهه و تعداد زیادی زیر پانزده سال وجود داشت. یک خانواده به نام سلطانینژاد ۸ نفر از اعضای خانواده خود را در این حادثه از دست داد. این اخبار به مرور در فضای مجازی منتشر میشد و کاربران فضای مجازی با اندوه فراوان، وضعیت سلامت و تلفات این حادثه را پیگیر میشدند.
اما ساعاتی بعد علی کریمی با انتشار یک توئیت، به شهدای این جنایت اهانت کرد، اقدامی که مشابه به آن، به طور هماهنگ از سوی اکانتهای سایبری منافقین و حامی رژیم صهیونستی تکرار شد، پس از این توئیت،فعالان شبکههای اجتماعی پاسخهای جالب و دندانشکنی به فوتبالیست یاغی دادند.
در این بین واکنش جامعه هنری، سیاسی و ورزشی نسبت به توهین علی کریمی، بازتاب بیشتری داشت. نیوشا ضیغمی(بازیگر)،علی سامره (بازیکن فوتبال)، محیا دهقانی(بازیگر)، علیرام نورایی (بازیگر)، آزادهآلایوب (خاله نرگس)، رامین راستاد(بازیگر)، سیدمحمد حسینی (بازیکن تیم فوتبال تراکتور)، محمدحسین پویانفر(مداح)، محمد قوچانی (فعال رسانهای اصلاحطلب) عباس عبدی(تحلیلگر اصلاحطلب)، رضا امیرخانی (نویسنده و منتقد ادبی) از جمله این چهرهها بودند
سقوط اخلاقی، عاقبت به شری و وطن فروشی، کلیدواژه مشترک واکنشهای کاربران و چهرههای سیاسی و فرهنگی بود. این کاربران در واکنشهای خود به دنبال علت این که یک ایرانی چطور از جانباختن هموطن خود خوشحال میشود، بودند که میتوان پاسخ آن را در مفاهیم زیر یافت.
بسیاری از کاربران در استدلالهای خود معتقدند که باید جان مردم ایران به قدری برای علی کریمی بیارزش باشد که به این درجه از سقوط اخلاق و انسانیت برسد. برخی معتقدند که وابستگی به سرویسهای جاسوسی و لقمه ناشی از خوشخدمتی به سرشبکههای ضدانقلاب چنین نتایجی را در اخلاق و رفتار اجتماعی انسان در بر دارد.
نقش کامنتها و لایکها
اما یکی از مهمترین دلایل این رفتارها، هدایت هدفمند افکار سلبریتیها توسط اکانتهای سایبری است. این اکانتها از محتواهای ضدایرانی و توهینآمیز چهرههای تاثیرگذار ضدانقلاب استقبال کرده و از آنها تعریف و تمجید میکنند. به همین خاطر است که میبینید طی دو روز اعتراض چهرههای برجسته و کاربران فضای مجازی، علی کریمی را وادار کرد که با تاخیر دو روزه برای حادثه کرمان پیام تسلیت منتشر کند.
چراغ سبز این اکانتها و البته عدهای مغرض و فریبخورده به امثال علی کریمی برای ادامه روند توهین به نیروهای انقلابی و نظام جمهوری اسلامی، آنها را تحریک میکنند تا از هر فرصتی برای ادامه این مسیر استفاده کنند. اینگونه میشود که یک سلبریتی مانند علی کریمی از پای دیگ نذری اما حسین(ع) برمیخیزد و خارج از کشور، رسوم آئینی و ارزش های اخلاقی را تمسخر میکند.
علی کریمی پیشتر هم از این قبیل رفتارها و توهینها در شبکه های اجتماعی مرتکب شده است، نکته مهم آنکه افرادی بد سابقه چون مهناز افشار، اشکان خطیبی و عناصر ضدانقلاب که اغلب وابسته به رضا پهلوی و سلطنتطلبان هستند، از اهتاکی کاپیتان تیم فوتبال داعش حمایت کردند.
یکی از این افراد، سعید قاسمینژاد، مشاور ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها است. او درحالی که در مصاحبههای تحلیلی با شبکههای معاند، اعتراف کرده که حادثه تروریستی کرمان به دست گروهک داعش رخ داده، با این حال از علی کریمی حمایت کرده است.
علی کریمی قبل از حوادث سال ۱۴۰۱ با کلاهبرداری از خواهرش از ایران متواری شده و به امارات رفت. او بعدها طبق اظهارات خودش، از ترس اتفاقات احتمالی چندماهی زندگی پنهانی داشته و پس از آن به کانادا سفر کرده و بعدها رفت و آمدی به آلمان نیز داشته است، علی کریمی از تردد علنی در اماکن عمومی نیز خودداری کرده و زیر چتر حمایتی صهیونیستها قرار دارد، یک کاربر فضای مجازی با تشبیه علی کریمی به عنوان کاپیتان تیم فوتبال داعش نوشته است: آقای کریمی لیاقت تو همین بازی در تیم داعشیها است!